7 Ekim 2010 Perşembe

Kıymalı Lazanya Tarifi




Canım lazanya istedi. Sipariş verecektik ama aşkım boşver biz kendimiz yaparız dedi.
Malzemeleri aldık kolları sıvadık :)
Verilen tarife göre yaptık ama beşemel sosumuz çok koyu oldu. Tarifte haşlamaya gerek olmayan lazanyaları haşlamadan kullanabilirsiniz yazıyordu. Biz de öyle yaptık ama çok sert oldu. Paketinde gerek yoktur yazsa bile siz haşlayın :)
Düzeltilmiş tarif içeride...




KIYMALI LAZANYA



MALZEMELER
8 adet lazanya
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Kıymalı harç için;
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası

Beşamel sosu için;
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz

Beşamel sosu hazırlamak için,
Margarini bir tencereye alın. Unu ilave edin ve karıştırın. Pembeleşmeden kavurun.
Sütü azar azar ilave edin ve pürüzsüz bir bulamaç elde edinceye kadar çırpın.
Tuzunu ilave edin ve 1-2 taşım kaynatın. Ocaktan alın.

Bir tencereye sıvı yağı koyun, soğanı küp küp doğrayarak yağa atın ve kavurun. 
Salçayı ekleyin. Kıymayı koyarak kavurun.
Domatesi rendeleyin ve kıymanın üzerine ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ekin, 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.  

Lazanyaları haşlayın ve kare borcama 1 sıra yerleştirin.(Fırın tepsisi de olur)
Üzerine sırayla kıymalı harç, beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi koyun.
Sonra bir sıra daha lazanya dizin.
Tekrar aynı sırayla kıymalı harç, beşamel sos ve kaşar peyniri ve tekrar lazanya olacak şekilde 4 kat hazırlayın.
En üstte kaşar peyniri olacak şekilde hazırladıktan sonra 170 dereceye ayarlanmış fırına sürün ve 15-20 dakika pişirin.

Sıcakken dilimleyerek servis yapın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu