7 Ekim 2010 Perşembe

Keçe Yapımı

Bir diğer keçe yapım yöntemi içeride.



Malzemelerimiz: Yünümüz, sıcak su, yağ bazlı sabun, tül, bambu servis, bez.






1
Gerekli malzemeler: Nako Keche, sıcak su, yağ bazlı sabun, tül, bambu servis, bez.
2
Çalışılacak yere naylon serin ve üstüne bambu servisi yerleştirin. Aynı yoğunlukta ve uzunlukta yünden şeritler kopararak yan yana ve dik olarak bambu servisin üzerine yerleştirin. (Yünden muntazam şeritler koparmak için uç tarafından parmak uçlarınızla hafifçe çekin. El boyutunda koparmak yeterli olacaktır.)
3
Bambu servisin üstü, dikey olarak yerleştirilen yünlerle dolduktan sonra bu sefer aynı şekilde yatay şeritler yerleştirin. Yapılacak projeye göre bu işlemi iki kat ya da üç kat olacak şekilde tekrarlayın.
4
Yün yerleşimini tamamladıktan sonra üzerine tül örtün. Tülün üzerine kenar kısımlarına gelmeyecek şekilde eşit miktarda su serpiştirin. Ellerinizle bastırarak suyu yedirin ve böylelikle yünlerin arasındaki havayı alın. Suyu yüne yedirdiktensonra üzerine sabun sürün ve tekrar elleriniz yardımıyla iyice yedirin.
5
Kuru kalan kenarları su kullanarak düzgünce kıvırın. Üzerine tekrar tül serin ve kenarları elle bastırın.
6
Tülü kaldırın ve içindeki ıslak yün muntazam kalacak şekilde bambu servisi rulo yapın. Bambu servisinin etrafına, yuvarlama işlemi yapılırken açılmaması ve sıkı kalması için bez sarın. Daha sonra üzerine bastırarak bambuyu yuvarlamaya başlayın. Kumaşın düzgün olması ve yünlerin birbirlerine iyice geçmeleri için yuvarlama işlemini en az 400 kere tekrarlayın. Bambuyu açıp içindeki kumaş parçanın yönünü değiştirin; tekrar su ekleyerek rulo yapın ve yuvarlama işlemi 400 kere daha tekrar edin.
7
Oluşmakta olan kumaşın yönü ne kadar değiştirilir ve yuvarlanırsa, elde edilecek sonuç o kadar iyi olacaktır. Kumaşın iki yanından çekildiğ inde esneme olmuyorsa, keçeleme işlemi sonuçlanmış demektir.
8
İğne ile süsleme : Keçe kumaşın üzerine çiçek motifi yapmak isterseniz önce altına bir sünger (ve ya fırça) yerleştirin. Üzerine yapılacak çiçeğin motifine uygun yün yerleştirerek özel keçe iğnesini bastı rarak kumaşa geçirin.
9
Kumaşın üzerindeki çiçek iğneyle yapıldıktan sonra, kumaşa iyice geçmesi için bambu servisi tekrar rulo yapın ve yuvarlayın. (Keçeden iğne ile süsleme herhangi bir kumaş üstüne gerçekleştirilebilir, başka bir kumaşa uygulanırken sadece iğne kullanılır, yuvarlama işlemi yapılmaz. İğne ne kadar çok batırılırsa yün kumaşa o kadar güçlü geçecektir.)
10
Biten çalışmadan bir görünüm.


Buradan buldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder