7 Ekim 2010 Perşembe

Keçe Top Yapımı



http://www.nako.com.tr/IMG/KnitModels/WZIHKAWQJRVL.jpg
Yapım aşamaları içeride...



 
1
Gerekli malzemeler: Nako Keche, sıcak su, yağ bazlı sabun (Arap sabunu dakullanılabilir), naylon.
2
Çalışılacak yere etrafı kirletmemek için bir naylon serin. Yapılacak topun büyüklüğüne uygun şekilde yünden bir şerit koparın.
3
Bu şeritin ortasına gelecek şekilde bir düğüm atın. Düğümün iki tarafındaki yünü etrafına sararak top formu verin. (Büyük boyutlarda top yapmak isterseniz düğüm atmak yerine başka projelerden kalan keçe parçalarının üzerine yün şeritleri sararak da aynı işlemi gerçekleştirilebilirsiniz.)
4
Elde edilen topu suda ıslatın ve üzerine sabun sürün. (Yünü ilk ıslattıktan sonra çok bastırmadan form vermeye çalışın ki deforme olmasın.)
5
Hamur yapar gibi avucunuzun içinde topa form vermeye başlayın. Yünler birbirine iyice geçene ve top muntazam bir form alana kadar avucunuzun içinde yuvarlayın.
6
Topa birden fazla renk eklemek isterseniz topun üzerine farklı renklerde yün ekleyerek ıslatın ve avuç içindeki yuvarlama işlemini tekrarlayın.
7
Top muntazam bir şekil aldıktan sonra üzerinde sabun kalmayacak şekilde iyice durulayın. (Yünün canlı rengini koruması için durulama işleminin çok iyi yapılması önemlidir, sirkeli suyla durulanırsa daha iyi sonuç alınır. Topu daha sonra kurumaya bırakın.
8
Yaratıcılığınızı kullanarak farklı örnekler oluşturabilirsiniz.


Buradan buldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder