7 Ekim 2010 Perşembe

Keçeden Kalpli Çerçeve Yapımı



İçeri buyrunuz...


KALP ÇERÇEVE YAPIMI
1
Gerekli malzemeler: Suya dayanıklı bir malzemeden kesilmiş (plastik branda gibi) kalp şablonu, Nako Keche, sıcak su, yağ bazlı sabun, tül, naylon, bambu servis, bez. (Yapılacak şablonun projenin istenilen Şnalbüyüklüğünden yüzde 30-40 daha büyük olması gerekmektedir. Şablon çıkarıldıktan sonra keçeleşme işlemi sırasında yapılan proje küçülecektir.)
2
Kumaş yapımındaki tekniğin aynısı uygulanır. Burada tek fark yünlerin bambu servisin üzerine değil şablonun üzerine yerleştirmesidir. Kalp çerçeve yapımında kalp şablonun üzerine dikey ve yatay yün şeritleri iki kat yerleştirin.
3
Şablonun tek tarafına yünleri yerleştirdikten sonra, üzerine tülü yerleştirin. Elinizle su ve sabun yedirme işlemi yapıp ve kenarları kuru bırakmaya özen gösterin.
4
Şablonu ters çevirin. Kuru kenarları su yardımıyla şablonun üzerine doğru bastırın. Daha sonra dikey ve yatay yün şeritleri iki kat olmak üzere şablonun üzerine yerleştirin, üstüne tül koyun. Kenarları kuru bırakarak su ve sabun yedirin. Şablon yine ters çevrilerek su yardımıyla kenarları kıvırın. Su ve sabunun yedirildiği yünler kalp şeklindeki şablonu tamamıyla kaplamış olacaktır.
5
Kalbi, bambu servisin içine alarak rulo yapın ve kumaş yapımındaki yuvarlama işlemini uygulayın.
6
Yuvarlama işlemi bittiğinde çerçeveyi tamamlamak için tek tarafının ortasını daire şeklinde kesin ve şablonu buradan çıkartın. Kesilen kısmı yünün dağılmaması için su ve sabun yardımıyla düzeltin ve elinizle ovarak keçeleştirin. Mükemmel sonucu elde etmek için kalp çerçeveyi tekrar rulo yapın ve yuvarlayın.
7
İyice durulayın ve kurumaya bırakın.
8
Çalışma sonunda resimdeki gibi harika bir çerçeveniz olucaktır.


Buradan buldum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder