7 Ekim 2010 Perşembe

Keçe Çiçek Yapımı



Güzel olmuş değil mi?
Yapım aşamaları içeride...


KEÇE ÇİÇEK YAPIMI
 
1
Gerekli malzemeler: Nako Keche, sıcak su, yağ bazlı sabun, naylon, tül.
2
Serilen naylonun üzerine iki kat yünü diğer uygulamalarda olduğu gibi yatay ve dikey olarak sıralayın.
3
Başka renkteki bir yünden ince şeritler kopartarak ortasına doğru yerleştirin. Yerleştirilen yünlerin üzerine tül serin. Suyu ve sabunu kenarlara gelmeyecek şekilde yedirin.
4
Tülü kaldırın ve ıslatılan yünün tersini çevirin. Kuru kenarları, yün, daire şeklini alacak şekilde bastırın.
5
Sap yapımına başlamak üzere yeşil yünden uzun bir şerit koparın. Masaya serili naylonu ıslatarak, yeşil yün şeriti ıslak naylonun üzerine yuvarlayın. Sapın muntazam olması için bu işlemi çok bastırmadan yapın. Yuvarlama işlemi yapılırken şeritin bir ucunu kuru bırakın. Su içinde biraz yuvarladıktan sonra sabun ekleyerek yuvarlamaya devam edin.
6
Sapın kuru bırakılan kısmını çiçeğe birleştirmek üzere alın. Kuru yünleri elinizle ayırın ve yuvarlak bir form verin. Kenara koyulmuş daire şeklindeki çiçek kısmını alın ve sapın kuru kısmını bu parçanın tam ortasına yerleştirin. Su yardımıyla çiçek ve sapın ucunu birleştirin (çok bastırılmaması önemlidir). Sonra sabun kullanarak hafif el hareketleriyle yeşil sapı çiçeğe iyice kaynaştırın.
7
Çiçeğin tersini çevirin ve sabun yedirin. Çiçeğin içinden, tam orta yerinden elinizle yumru yaparak şekil verin.
8
Çiçeğin bu şeklini koruyacak şekilde sap kısmından masaya bastırarak yuvarlayın. Yuvarlama işlemine sap kısmındaki keçe iyice sertleşene kadar devam edin. Çiçek kısmını tamamlamak için avucunuzun içinde iyice yuvarlayın.
9
Hem sap kısmı hem çiçek kısmı iyice keçeleşince durulayın ve elinizle çiçeğe istenen formu verip kurumaya bırakın.

Buradan buldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder