3 Kasım 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasülye (4-6 kişilik)

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSh0ENSESbseR6arEyRgo-xT-UbMiLCJVv-H-lolyAQDAdq9h4&t=1&usg=__1AZKRGM2Bwv6FrUTljf1fFCeOTc=

Malzemeler:

yarım kg taze fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı - arzuya göre yarım çay bardağından biraz az olacak şekilde zeytinyağını arttırabilirsiniz
2 baş kuru soğan
3-4 domates (yoksa 3 tatlı kaşığı biber salçası,2 tatlı kaşığı domates salçası)
2 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığından az tuz
1 tatlı kaşığından az şeker

hazırlanması:
1. Yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın. Dilimleyin.

2. 2 havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin.

3. 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Havuçları da ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.

4. Fasulyeleri ilave edin. Fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun.

5. Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. (Domates yoksa salça da kullanabilirsiniz) Bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.

6. Tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 50-60 dakika) pişirin. Pişmesine yakın suyu azalacaktır, 1 bardak daha kaynamış su ekleyebilirsiniz.

7. En son 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığından biraz daha az toz şeker ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın.

Fasulyeler ılınınca servis tabağına alın.

Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu